Voorzitterswissel bij Voedselbank Midden-Groningen

Na een toegewijde periode van tien jaar als voorzitter van de Voedselbank Midden-Groningen, heeft Beno Munneke zijn taken overgedragen aan Adriaan van Bergen. Munneke, die met passie en toewijding zijn rol als voorzitter heeft vervuld, reflecteert op zijn tijd bij de voedselbank. “Ik was heel erg betrokken bij de Voedselbank. Ik deed het werk met heel veel passie. Het gaf mij veel voldoening om iets te doen voor mensen die het nodig hebben.”

Munneke is met name trots op zijn bijdrage aan de verhuizing naar een meer discrete locatie, weg van het centrum, wat de anonimiteit van de klanten vergrootte. Op de vraag of hij advies heeft voor de nieuwe voorzitter, antwoordt Munneke met een glimlach: “Nee, de nieuwe voorzitter is mans genoeg om zijn eigen beleid te bepalen. Daar wil ik mij niet mee bemoeien. De neiging is er wel, daarom ga ik voorlopig even helemaal weg.”

Adriaan van Bergen, de nieuwe voorzitter. Heeft veel ervaring in management, vooral in de sportsector. Van Bergen ziet zijn nieuwe rol als een kans om verder te werken op wat zijn voorganger heeft opgebouwd. “Het is een geoliede machine,” merkt hij op. “Ik zal mijn sausje er ook over gaan gooien. Maar dat zijn details. Het belangrijkste is dat de klant met een goed voedselpakket naar huis toe kan.”

Hij begint zijn voorzitterschap, door de organisatie te verkennen, gesprekken te voeren met het personeel en de locaties van de voedselbank te bezoeken in Schildwolde en Zuidbroek.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl