Watertap geplaatst bij Kindcentrum Zuidbroek

In het kader van Jongeren op gezond gewicht (JOGG) is er bij Kindcentrum Zuidbroek is een nieuwe watertap gepresenteerd. Dit jaar staat in Midden-Groningen water drinken centraal en daarom worden er in verschillende dorpen waterfeesten gehouden. “Omdat het voor de jongeren zo laagdrempelig mogelijk moet zijn om water te drinken, hebben we deze watertap geplaatst. Je kan natuurlijk je waterfles ook binnen vullen. Maar in de praktijk wordt dat lang niet zo snel gedaan. Daarom hebben we er voor gekozen om de watertap op het schoolplein neer te zetten.” vertelt voedingsdeskundige en sportcoach Petra van den Engel.

Jongeren op gezond gewicht

JOGG is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen die samen het uitgangspunt ‘gezond leven’ stimuleren. Sinds mei 2022 is gemeente Midden-Groningen ook aangesloten bij JOGG. De doelstelling is om een gezonde leefomgeving voor de jongeren te creëren. Voorbeelden daarvan zijn gezonde voeding, meer beweging en voldoende ontspanning.

Ambassadeur JOGG

Ook was ambassadeur Juvat Westendorp aanwezig in Zuidbroek. Samen met twee jongeren mocht hij de watertap presenteren. Daarnaast deed hij samen met de kinderen diverse waterspelletjes, dansjes en deelde hij handtekeningen uit. “Het is belangrijk dat de kinderen zo vroeg mogelijk bewust worden over het belang van een gezonde levensstijl. Ook willen we laten zien het leuk kan zijn om gezond te eten, lekker is om buiten te spelen en actief te zijn.”

Kijk hieronder de video:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl