Woudbloembrug voorlopig gestremd voor auto’s

De Woudbloembrug is sinds eind juni afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Door een verkeersongeval is de constructie van de brug dusdanig beschadigd geraakt dat hij op dit moment niet veilig te gebruiken is voor voertuigen. Fietsers en voetgangers kunnen wel van de brug gebruik maken. ,,Het is vervelend, bijvoorbeeld voor de marinewerf”, zegt Dorus Heijnen van dorpsbelangen Woudbloem. Ook omdat scheepvaart niet mogelijk is. ,,De brug moet open kunnen om aan de schepen te werken en voor opslag. Het herstel kan nog even duren waarmee het voor de marinewerf een probleem kan worden. Misschien kan de brug er op den duur even uit voor de boten. De werf die onder andere gebruikt wordt voor activiteiten van Hoop voor Hoog Hammen heeft een papier bij de brug opgehangen dat mensen de omleidingsroute kunnen volgen. ”

,,Het is een forensenweg. Met name in de ochtend en avond komen langs de weg die over de brug gaat redelijk wat auto’s langs. Die gaan nu voornamelijk langs het Slochterdiep, moeten zo’n vijf kilometer omrijden. Zwaar verkeer moet nog verder omrijden.  Een aantal boeren moeten een paar keer per dag heen en weer dus voor hen is het vervelend. Net als voor de hulpdiensten. Gelukkig is dat nog niet aan de orde geweest.” Dorus is bij de vrijwillige brandweer in Slochteren en heeft zelf zijn auto aan de andere kant van de brug gezet om als het nodig is op tijd op de kazerne te kunnen zijn. ,,Het heeft nogal wat gevolgen.”

De gebiedsregisseur van de gemeente heeft contact met dorpsbelangen gehad. ,,Ze gaf ons zo snel mogelijk informatie wat wij weer hebben doorgegeven aan de inwoners die ook een brief hebben gehad.” Hoelang de stremming duurt is niet te zeggen. ,,De brug wordt nu ondersteund door blokken. Misschien komt er zelfs een nieuwe, als die er komt moet die natuurlijk wel een beetje bij het dorpsgezicht passen.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl