Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek: Expositie Wierenga stopt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In het weekend van 20 en 21 november toont een reeks charismatische vrouwen voor de laatste keer hun trots op de portretten in het Museumcafé van het NNTTM in Zuidbroek. De opvallende contrasterende schilderijen keren daarna huiswaarts. Kunstenares Natasja Wierenga is op dit moment hard bezig om een mooie plek voor de dames in haar nieuwe atelier in Oud Annerveen te realiseren.

Menig bezoeker van het museum heeft in de afgelopen periode een blik kunnen werpen op de warme uitstraling van de eigenzinnig geportretteerde vrouwen. De tentoonstelling is een lust voor het oog bevonden voor een ieder die van zwartwit portretten én expressief ogende vrouwen houdt.
Natasja zelf is blij verrast over het verblijf van, en de belangstelling voor, haar kunstwerken in het museum: ”Super leuk dat mijn schilderijen bij het NNTTM mochten hangen. Ik houd ervan om mooie grote zwart-wit portretten te schilderen. Op Pinterest verzamel ik foto’s van portretten die me aanspreken, waarna ik ze ga schilderen.” Ze voegt daaraan toe dat ze onlangs in opdracht Mick Jagger heeft geschilderd. Ook haar nieuwe website heeft ze pas gelanceerd.
Degenen die de tentoonstelling nog niet hebben gezien, kunnen nog tot en met 21 november terecht bij het NNTTM. In het museumcafé is de gelegenheid om iets te nuttigen. Behalve de expositie is er uiteraard meer te beleven in het museum. Voor groot en klein is er volop te ontdekken. Grote kans dat er een muis in de gang zit. Misschien zelfs wel twee.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter