Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek: Foto-expositie de karakteristieke vrouw

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Er hangt een vleugje charismatische trots in het museumcafé van het alom bekende stationsgebouw. Grote, spraakmakende schilderijen van verschillende passagiers en reizigers vullen de ruimte met een ongekende warmte en sfeer. Het zijn vrouwen. Een serie eigenzinnige vrouwen die een blik werpen. Soms een verleidelijke blik, soms ietwat bozig of misschien zelfs wat melancholiek. Een andere keer wat afwachtend, wat meer in zichzelf gekeerd en onaantastbaar. Of vrouwen met juist een buitengewone zelfverzekerde gezichtsuitdrukking, onder het mom van ‘Kom maar op!’. Stuk voor stuk dames om serieus te nemen.

Het zijn portretten van de hand van Natasja Wierenga uit Oud Annerveen. Zij exposeert op dit moment een serie werken in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek. De tentoonstelling is een fascinerende beleving voor een ieder die van zwartwit portretten houdt. Daarin staat de ‘de karakteristieke vrouw’ centraal.
De kunstenares houdt ervan haar inspanningen op het witte doek vast te leggen. Pure schoonheid weet ze naar voren te halen. Het schilderen is haar lust en haar leven. Ze geniet daarnaast ook mateloos van de ervaringen van de kijkers. Wat zien ze er in? Wat willen ze er in zien?

De meeste werken hangen in het museumcafé, waar ze onder het genot van een hapje en een drankje kunnen worden bewonderd. Maar elders in het museum zijn er ook nog een aantal indrukwekkende portretten te bezichtigen. In het museum zelf is natuurlijk ook veel te ontdekken. Regelmatig vinden er informatieve en verrassende wisselexposities plaats. Zo is er natuurlijk de vaste expositie van het Noord-Nederlandse verleden van treinen en trams, ijzer en stoom, sporen en rijtuigen te zien. Bezoekers worden actief en interactief betrokken. En voor de kleine bezoekers zijn er de stationsmuizen. Treinie en Trammie, die vroeger in het station hebben gewoond.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bovendien in de zomervakantie iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter