Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek: Vaderweekend in museum

Dit jaar worden alle vaders door het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek warm onthaald in het vaderdag-weekend. Voor hen gaan de deuren van het museum van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni a.s. gratis open, mits vergezeld door een betalende medebezoeker. Leuker, makkelijker en goedkoper kan het eigenlijk niet. Natuurlijk zullen de papa’s het fijn vinden als ze vergezeld worden bij dit bijzondere uitje. Herinneringen ophalen doe je immers het liefste samen. Dus ga met hem mee en trommel gerust de hele familie op.

De meeste vaders hebben wel een mooie herinnering aan de trein. Er zijn papa’s die als kind dolgraag en misschien zelfs wel vaak met treintjes hebben gespeeld. Er zijn ook papa’s die dagelijks de trein als vervoermiddel hebben gebruikt. Bijvoorbeeld naar hun school, hun werk of tijdens hun militaire dienstplicht. En dan zijn er natuurlijk nog de papa’s die de mama’s met de trein regelmatig een spontaan bezoekje kwamen brengen in hun uitgaanstijd. De verhalen die vaders over treinen en hun favoriete trajecten kunnen hebben, zijn vrijwel onuitputtelijk. Hoe leuk is het daarom voor hen om al die verhalen samen te kunnen delen?

Er is in het museum veel te bezichtigen en te (her)ontdekken. In het NNTTM is altijd een vaste tentoonstelling. Daarnaast vinden er regelmatig wisselexposities plaats. Bijzonder leuk en interessant is de grote modelspoorbaan van de Modelrailgroep in Veendam. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter