Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Derde op het NK

Tien meiden uit klas 1 + 2 van het dr. Aletta Jacobs College namen op vrijdag 10 juni deel aan de hockeyfinale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Er doen ruim 350 middelbare scholen uit heel Nederland in diverse categorieën mee. Tijdens de spannende poulewedstrijden in Papendal speelden ze ontzettend goed, maar troffen ook sterke teams als tegenstander. Ze eindigden op de tweede plaats en mochten door naar de kruisfinale. In de kruisfinale speelden ze tegen de nummer 1 van de andere poule. Helaas verloren ze deze wedstrijd en moest er in de finale gestreden worden om de derde of vierde plek.

Na een peptalk van lo-docent Natasja Rudolphus en coach Harry de Jonge begon het team vol goede moed aan hun laatste wedstrijd op het NK. Daarbij enthousiast aangemoedigd door een groep ouders die was meegereisd naar Papendal. Het goede spel van de hockeymeiden werd beloond met een 2-0 score en dus ging het ‘brons’ mee naar Midden-Groningen. Een hele knappe prestatie!

Het Alettateam (zie foto) bestaande uit: Marieke Wassenaar, Jade van der Veen, Elise Djasmadi, Lousia Drenth, Emma Drenth, Kyara Woest, Demi Visker, Marit Kremer, Fieke Apol en Amy de Jonge.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter