Zwem4daagse Voorjaarsvakantie

In zwembad de Kalkwijck in Hoogezand vindt maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart de Zwem4daagse plaats. Deelnemers tot 12 jaar kunnen hier vier dagen lang 250 meter zwemmen, oudere deelnemers kunnen 500 meter zwemmen. Daarnaast zullen er elke avondactiviteiten in het zwembad plaatsvinden om te proberen kinderen weer enthousiast te maken voor het zwemmen.

Jan Blaauw, combinatiefunctionaris Team Sport & Bewegen Midden-Groningen: ‘Sinds jaren wordt er weer een zwemvierdaagse georganiseerd. Door het coronavirus heeft de vierdaagse de afgelopen jaren niet doorkunnen gaan. Mede door het coronavirus zijn de zwemverenigingen veel leden verloren’. Jan geeft aan dat veel kinderen na het behalen van hun zwemdiploma vaak niet meer in een zwembad komen, misschien alleen af en toe een keer in de vakantie. Juist met deze zwemvierdaagse wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk kinderen weer naar het zwembad te trekken, zo kunnen zij hun zwemkunsten ook onderhouden.

Iedere avond staat er een zwemactiviteit gepland. Maandag wordt er waterpolo gespeeld. Op dinsdag leren de kinderen, onder begeleiding van een duikvereniging, om te duiken met een fles op hun rug. Woensdag geeft zwemvereniging ‘De Inktvis’ een cursus over zwemvaardigheid en ook op de vrijdag zullen zij allerlei activiteiten organiseren in het bad. Op donderdag komt de Groninger Reddingsbrigade langs om te laten zien hoe bijvoorbeeld reddingsacties in z’n werk gaan.

Iedereen, vanaf 4 tot 112 jaar oud, mag meedoen, zolang je maar in het bezit bent van een zwemdiploma-A. Aanmelden kan bij de kassa van het zwembad, ook kan je het zwembad bellen. Er moet na de inschrijving wel direct betaald worden. De winnaars krijgen als prijs een medaille. ‘Uiteraard hopen we dat de deelnemers na deze week doorgaan naar de duikschool, reddingsbrigade of een zwemvereniging’, aldus Jan Blaauw.

 

Deel naar jouw media!