Basketbal Midden-Groningen

Michel Struijk, Simon van Starrenburg en Radian Sambo zijn momenteel met hun vriendenclub bezig met het opstarten van een basketbalclub in de gemeente Midden-Groningen. De sport is ruim 7 jaar weggeweest in de gemeente, maar de mannen vonden het tijd om weer een vereniging op de kaart te zetten. Zaterdag 25 maart wordt de nieuwe vereniging geïntroduceerd in de Kalkwijckhal in Hoogezand.

‘We hebben een aantal open-basketbalavonden gehad hier in de gemeente die druk bezocht werden. Inmiddels hebben we nu voldoende trainers en bestuursleden gevonden, waardoor we nu door kunnen naar de volgende stap: het oprichten van een basketbalvereniging’, aldus Michel Struijk. Michel geeft aan dat basketbal een hele populaire sport is, de 4e van Nederland: ‘Daarom vinden wij het ook heel raar dat in de gemeente Midden-Groningen, die ruim 32.000 inwoners telt, geen basketbalclub is’.

Simon van Starrenburg neemt de taak als penningmeester op zich. ‘Ik heb mij aangeboden als penningmeester, zelf heb ik ook altijd gebasketbald. Ik denk dat wij nu al een heel leuk recreanten-team hebben, maar er zijn ook mensen die competitie willen spellen. Er gaan dus ook zeker competitieteams aan te pas komen, hierdoor zal basketbal in de gemeente Midden-Groningen, maar ook daarbuiten, weer op de kaart gezet worden’, verteld Simon. Inmiddels hebben zich al 40 man aangemeld die in de seniorenklassen actief willen zijn en ook de jeugd reageert enthousiast. Er zijn al 30 jeugdigen die zich hebben gemeld.

Radian Sambo mag zich de hoofdtrainer van de basketbalclub in Midden-Groningen noemen: ‘Ik wil vooral dat de spelers plezier hebben in het spel en ik wil zoveel mogelijk kinderen aan het basketballen krijgen’, vertelt hij. Zelf basketbalt hij ook al zijn hele leven, deze ervaring hoopt hij weer over te brengen op de nieuwe leden. Inmiddels zijn er al meerdere trainers gevonden, die de club eventueel gaan ondersteunen: ‘We gaan nog met z’n allen bij elkaar zitten, om de juiste mensen op de juist plek te zetten’, aldus Radian.

Zaterdag 25 maart lanceert Basketbal Midden-Groningen een basketbaltoernooi in de Kalkwijck in Hoogezand, om de oprichting van de nieuwe vereniging te introduceren. Diezelfde dag wordt ook de naam van de vereniging gepresenteerd. Voor alle informatie over deze dag en over de nieuwe club, kunt u kijken op de Facebook-pagina ‘Basketbal Midden-Groningen’.

Deel naar jouw media!