Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Appingedam: Daverend succes uitverkochte Fivelstadtocht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onder werkelijk ideale omstandigheden beleefden afgelopen zaterdag de wandelaars de uitverkochte lustrumeditie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht. Onder het genot van een zacht zonnetje vertrokken de deelnemers vanuit het Oude Raadhuis in oostelijke richting om – afhankelijk van de gekozen afstand – het Schildmeer en Roegwold gebied te verkennen. De vijf en vijftien kilometer lopers bleven deze keer aan de noordzijde van het Eemsknaal rondom het gebied Opwierde en Tuikwerderrak. Op alle afstanden werden – zelfs door lokale bewoners – nog verrassende wegen bewandeld.

Onderweg als vanzelfsprekend vele mooie statige monumenten die de geschiedenis van het Fivelingo gebied vertellen in en rond de doorkomst plaatsen Steendam, Schildwolde, Hellum, Siddeburen, Tjuchem, Meedhuizen , Amsweer en Opwierde. Dit alles gegoten in een wijds landschap, knusse bos- en waterpartijen alsmede oneindige vergezichten maakt de Fivelstadtocht voor de wandelaars een monumentale belevenis. Veel onverwachte invalshoeken van het wandelgebied werden belicht en riepen bij de wandelaars mooie herinneringen op aan het gebied volop in beweging.

Voor foto’s en laatste nieuws van deze Fivelstadtocht editie 2018 kijk ook op Facebook en later deze week onze website www.fivelstadtocht.nl. Opgeven voor de nieuwe wandeltocht op 14 September 2019 kan vanaf 1 Februari 2019.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter