Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Bedum: Geen geld voor nieuw gemeentehuis, wel voor MFA SV Bedum’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Partij van Arbeid in Het Hogeland koestert het initiatief voor een nieuw MFA op sport-park Bedum. Volgens Jan Willem Nanninga, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid, passen de plannen in de ambities van de nieuwe gemeente: “De initiatiefnemers hebben hun ideeën aan ons gepresteerd en ik kan stellen dat iedereen onder de indruk is van de samenwerkingskansen binnen dit project. De vrijwilligers en ondernemers, die dit burger-initiatief van de grond tillen, verdienen een groot compliment.  De nieuwe MFA kan op de warme steun van de sociaal-democraten rekenen.”

Minder te spreken is Nanninga over de roep om een centraal gemeentehuis. Volgens de lijsttrekker spreekt de bijzondere ondernemingsraad voor haar beurt. “De PvdA heeft ingestemd met de herindeling onder de voorwaarde dat de vier gemeentehuizen open blijven. We willen dat de dienstverlening dichtbij onze inwoners wordt georganiseerd. Daarin past geen nieuw, duur, centraal gemeentehuis ergens in de weilanden van het Het Hogeland. De nieuwe organisatie is nog niet  van start en de OR roept om een nieuw gemeentehuis… dat is zeer voorbarig.”

De Partij van de Arbeid gaat in hun verkiezingsprogramma uit van de kracht van de dorpen. “We willen aansluiten bij de kansen, die elk dorp heeft. Elk dorp is uniek, kent haar eigen opgaven, maar heeft ook haar eigen mogelijkheden. Daar moet de nieuwe gemeente Het Hogeland bij aansluiten. Niet de ambtenaren staan voorop, maar onze inwoners. Het gemeentebestuur is er voor hen, niet andersom! De PvdA wil geen geld steken in een nieuw gemeentehuis, maar wel in een MFA op het sportpark van Bedum.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter