Delfzijl: Nieuwe inrichting voormalig sportpark

Op de valreep van de oude gemeente Delfzijl is het project rondom het voormalige sportpark nabij Uitwierde afgerond. De grond wordt binnenkort overgedragen aan de nieuwe eigenaren, aangrenzende aanwonendenen een agrariër. “Als ik nu langs het voormalig sportpark rijd, zie ik weer een open landschap en de toren van Uitwierde. Een prachtig resultaat van dit project met hindernissen”, aldus wethouder Hans Ronde.

De realisatie heeft enige tijd geduurd en werd gekenmerkt door een flink aantal hindernissen en obstakels. Vooral de aanwezige flora en fauna hebben een zorgvuldige aanpak van de uitvoering noodzakelijk gemaakt.Ook de financiële haalbaarheid was een hindernis. De Provincie Groningen heeft de afronding van het project mede mogelijk gemaakt met een subsidie.

In 2015 heeft de gemeenteraad besloten de sportparken in Delfzijl samen te voegen en te concentreren in de stad. Dit betekende dat er voor het sportpark van Neptunia een nieuwe invulling moest worden gezocht.Onder begeleiding van Libau, een adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed, is samen met een groepje inwoners gekeken naar een nieuwe invulling. Uiteindelijk is gekozen voor een open landschap met de oorspronkelijke radialen-structuur.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter