Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Regio: Officiële aftrap aardgasvrij Nieuwolda en Wagenborgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nieuwolda en Wagenborgen hebben een subsidie van bijna 4,8 miljoen euro gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Met de subsidie wordt het aardgasnet in beide dorpen geschikt gemaakt voor het gebruik van lokaal geproduceerd biogas dat wordt bijgemengd met waterstof. Daarnaast is er geld voor isolatiemaatregelen en elektrische bijverwarming.

Vandaag,  maandag 28 januari, is de officiële aftrap voor het aardgasvrij maken van de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen.  Alle betrokken overheden en organisaties ondertekenen een intentieverklaring in de proefwoning van woonstichting Groninger Huis in Nieuwolda.

Onder de naam Nieuwborgen.net gaat het project officieel van start. Hiermee geven zij aan een  bijdrage te leveren aan de totstandkoming van het project. De intentieverklaring wordt getekend door Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen, Vereniging Dorpsbelangen Nieuwolda, het ministerie van BZK, provincie Groningen, woonstichting Groninger Huis, gemeente Delfzijl, gemeente Oldambt, Enexis en Deeterink Bio Energie BV. Daarnaast tekenen beide gemeenten en het ministerie van BZK nog enkele afspraken die uitvoering geven aan het project met de toegezegde subsidie.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter