Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Start NOM-complex

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De bouw van hetappartementencomplex van Acantus aan de Spoorstraat in Delfzijl is officieel gestart. Bestuurder van Acantus Anita Tijsmaen wethouder IJzebrand Rijzebolvan de gemeente Delfzijl hebben samen een bijzondere starthandeling verricht op de bouwplaats.

Drukpalen
Bij de bouw van het appartementencomplex aan de Spoorstraat worden de palen niet geheid, maar door een speciale funderingsmachine de grond in gedrukt. Dit gaat op een geluidsarme manier en zonder trillingen, waarbij helemaal geen grond omhoog komt. Bij de starthandeling op woensdag 10 april, hebben IJzebrand Rijzebol en Anita Tijsma samen op de funderingsmachine gestaan en ervoor gezorgd dat één van de palen de grond in is gedrukt.

Duurzaam wooncomplex op mooie locatie
Het appartementencomplex aan de Spoorstraat biedt perspectief aan de huurders die vanwege de versterkingsaanpak moeten verhuizen. Anita Tijsma: “Ik ben heel blij dat de bouw is gestart. Het complex komt op een prachtige plek. Middenin het centrum, dichtbij de haven en alle voorzieningen. De appartementen zijn ruim en duurzaam, dat betekent lage woonlasten voor onze huurders.”

Nul-op-de-meter
Er komen 15 sociale huurappartementen. De 3-kamerappartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en zijn Nul-op-de-Meter, gasloos en aardbevingsbestendig. Bouwbedrijf Friso gaat het complex bouwen. Het complex aan de Spoorstraat wordt één van de eerste appartementencomplexen in Nederland met Nul-op-de-Meter (NOM). Dit betekent dat de appartementen minstens evenveel energie opwekken als dat de appartementen en de huishoudens gaan verbruiken.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter