Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Het Hogeland: Stuurgroep herindeling kiest ontwerp ambtsketen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Marjanne Sorgdrager, edelsmid uit Feerwerd, gaat de ambtsketen voor de nieuwe gemeente Het Hogeland maken. Dat heeft de stuurgroep herindeling waarin de vier burgemeesters van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond zitting hebben, op 4 september jl . besloten.

Het besluit volgt op een presentatie van ontwerpen van zes edelsmeden uit de regio. De stuurgroep was unaniem in de keuze vanwege de originaliteit van het ontwerp, de blik op het heden en de toekomst, de focus op de specifieke kenmerken van het burgemeestersambt en het draaggemak.

De ambtsketen is vóór de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad, op 2 januari 2019, gereed. De procedure voor het gemeentewapen van de nieuwe gemeente loopt. Een afvaarding van enkele historische verenigingen uit de regio hebben daarvoor in twee bijeenkomsten input geleverd. Het ontwerp is nu voor advies voorgelegd aan de Hoge Raad van Adel die hierover naar verwachting begin november een uitspraak doet. De definitieve vaststelling van het wapen geschiedt bij Koninklijk Besluit. Dat gebeurt naar verwachting in maart 2019.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter