Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Het Aletta zamelt in voor de voedselbank

Ook het dr. Aletta Jacobs College doet mee aan de actie ‘Hart voor Midden-Groningen’. De actie die is opgezet om iedereen op te roepen elkaar in deze bizarre tijden een hart onder de riem te steken.

Wie langs de Kielsterachterweg rijd, ziet in het grote raam van het schoolgebouw – door de architect het oog van Aletta genoemd – vele verlichte harten stralen. Het verlichte hart is het beeldmerk van de actie. De school zette een ondersteuningsactie voor de voedselbank op poten. Doordat de Voedselbank Midden-Groningen niet de gebruikelijke decemberactie bij de supermarkten kan houden – waarbij ook de leerlingen van het Aletta in het kader van hun maatschappelijke stage altijd worden ingeschakeld – besloot men in de laatste week voor de kerstvakantie een inzamelingsactie voor de voedselbank op school te houden. Aan de oproep om houdbare artikelen te doneren, werd door zowel personeelsleden als leerlingen goed gehoor gegeven. Donderdagmorgen 17 december werden vele dozen met voedingsmiddelen ingeladen en door de conciërges naar de Voedselbank Midden-Groningen gebracht. Tevens werd een cheque ter waarde van 260.50 euro afgegeven. Het geld is afkomstig van de verkoop van papieren mondkapjes door de conciërges (200,00 euro) en de verkoop van hippe zelfgemaakte stoffen mondkapjes door leerlingen praktijkonderwijs (60,50 euro).

Door deze actie hoopt het dr. Aletta Jacobs College niet alleen de voedselbank een hart onder de riem te steken, maar indirect ook de 450 gezinnen in Midden-Groningen die wekelijks worden voorzien van een voedselpakket en rond de komende feestdagen wel iets extra’s kunnen gebruiken.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter