Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Loppersum: ‘Loppersum Schoon!’ dit jaar in alle dorpen uit de gemeente

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De afgelopen jaren hebben de verenigingen dorpsbelangen, vrijwilligers en de gemeente met het project ‘Loppersum Schoon!’ er samen voor gezorgd dat de hoeveelheid zwerfafval en overlast van hondenpoep aangepakt werd in een aantal dorpen uit de gemeente Loppersum. Uit een evaluatie is gebleken dat de dorpen enthousiast waren over dit project, ze beoordeelden het met een gemiddeld rapportcijfer van maar liefst een 7 ! Daarom dat is besloten om het project dit jaar voor alle dorpen in de gemeente aan te bieden.

Eind januari is met een aantal dorpsverenigingen geïnventariseerd op welke plaatsen veel overlast van zwerfafval en hondenpoep wordt ervaren. Er is afgesproken om hiervoor inzamelvoorzieningen te plaatsen, zoals blikvangers, afvalbakken en hondenpoepbakken. In het najaar wordt de werking hiervan samen met de dorpsverenigingen geëvalueerd.

Naast het aanbrengen van voorzieningen, gaat de gemeente ook opruimacties van zwerfafval faciliteren, door bijvoorbeeld grijpers en afvalzakken te leveren. Dit gebeurt bijvoorbeeld op 23 maart, dan is er een landelijke opschoondag (NederlandSchoon) waar ook inwoners uit de gemeente Loppersum aan meedoen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter