Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Loppersum: Startsein planmatig onderhoud bomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wethouder Pier Prins gaf deze week, het startsein voor het planmatig onderhoud van bomen in de gemeente Loppersum. Het doel is om in de komende jaren te werken aan een gezond en veilig boombestand in de gemeente. De gemeente is daarom voor drie jaar een overeenkomst aangegaan met Den Held Boomverzorging uit Zeerijp.

De gemeente beheert ongeveer 10.000 bomen. Loppersum heeft een relatief oud en eenzijdig bomenbestand. Zo’n 70% van onze bomen is ouder dan 25 jaar. Gemiddeld worden bomen in een bebouwde omgeving en op kleigronden zo’n 50 jaar oud. Bomen in het buitengebied kunnen zo’n 70 jaar oud worden. Dit betekent dat binnen nu en 10 jaar veel bomen aan het einde van hun levenscyclus komen. Daarnaast hebben we steeds vaker te maken met boomziektes, waardoor bomen sneller afsterven of gevaarlijk worden. Wethouder Pier Prins: ‘Bomen zijn beeldbepalende elementen in ons landschap.

Den Held Boomverzorging uit Zeerijp gaat zorgen voor het snoeien van bomen, het verwerken van afkomend hout en de inspectie van bomen. Tevens zorgt het planmatig onderhoud voor het versneld opsporen en verwijderen van zieke bomen en voor het verjongen van het bomenbestand. Het planmatig boombeheer moet daarnaast zorgen voor lagere onderhoudskosten.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter