Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Verandering afvalinzameling coronacrisis

Als gevolg van de coronacrisis treden de volgende veranderingen op in de gemeentelijke afvalinzameling.De gemeente doet een dringend beroep op inwoners om het grof vuil alleen naar de afvalbrengpunten te brengen bij dringende noodzaak. Is het niet heel noodzakelijk, wilt u het dan enige tijd “opsparen”? Op deze manier voorkomen we met elkaar onnodig verspreidingsrisico van het virus.

Op de afvalbrengpunten in Hoogezand en Slochteren worden maximaal 3 bezoekers tegelijk toegelaten en op het groenafvalbrengpunt in Sappemeer (compostering) maximaal 5. Houdt rekening met langere wachtrijen. Betaling is alleen nog met PIN mogelijk.

De reden voor deze veranderingen is dat  ze de risico’s op besmetting voor hun medewerkers en voor  bezoekers zo klein mogelijk willen houden. Daarnaast wil de gemeente voorkomen dat hun afvalinzameling een verspreidingskanaal wordt voor het virus. Voor textiel speelt nog mee dat zij dit in deze bijzondere omstandigheden niet als prioritaire afvalstroom zien.

De overige dienstverlening op het gebied van de afvalinzameling gaat vooralsnog gewoon door. Door het vele thuiswerken is de voorraad compost op de compostering op. U kunt hier niks meer krijgen.

 

Deel naar jouw media!