Nieuwe buslijn stadsvervoer HS vanaf 11 december

Stichting Stadsvervoer HS, dé openbaar vervoer aanbieder binnen de gemeente Midden-Groningen, gaat vanaf 11 december aanstaande, een nieuwe buslijn openen vanaf Hoogezand, Zuidbroek, met als eindbestemming Noordbroek v.v. Sinds december 2014 werd het lokale vervoer van personen verzorgd binnen de ‘vroegere gemeente’ Hoogezand-Sappemeer. Vanaf januari 2018 werd Stichting Stadsvervoer HS verzorgd door de nieuwe gemeente Midden-Groningen.

Dorps AdviesRaad Noordbroek en Dorpsraad Zuidbroek zijn samen met Stichting Stadsvervoer HS op dit moment druk bezig om alles op een rijtje te zetten, zodat de nieuwe buslijn op 11 december 2023 van start kan. Voor deze nieuwe buslijn worden met ‘spoed’ nieuwe vrijwilligers gezocht, bij voorkeur uit Zuidbroek, Noordbroek en omgeving. Ook dames zijn van harte welkom om het team te komen versterken.

DAR Noordbroek organiseert op 25 mei 2023 om 20.00 uur een informatieavond in het MFC te Noordbroek en binnenkort wordt er ook nog een informatiebijeenkomst georganiseerd in Zuidbroek.

Stadsvervoer HS rijdt met kleine, comfortabele acht personenbussen, die worden gereden door ‘vrijwillige’ chauffeurs. Er wordt gereden volgens een vaste route en vaste dienstregeling. In 2014 is Stadsbuslijn 515 gestart en vanaf 2019 is daar Buurtbuslijn 516 bij gekomen, die vanuit Hoogezand vertrekt en Harkstede als eindbestemming heeft.

Voor meer informatie over de buslijnen of voor vragen omtrent het Stadsvervoer, kunt u kijken op www.stadsvervoerhs.nl.

Deel naar jouw media!