Overschild: Eerste tijdelijke woningen opgeleverd

In Overschild is een belangrijke stap gezet in de versterkingsopgave. De eerste 22 woningen van de tijdelijke huisvesting in Overschild zijn opgeleverd. Over enkele weken volgen er nog 8. De eerste bewoners zijn inmiddels verhuisd naar hun tijdelijke onderkomen aan de Graauwedijk.

Dankzij de tijdelijke huisvesting kunnen bewoners in hun eigen dorp blijven tijdens de versterking of sloop en nieuwbouw van hun huis. Nu kan ook bij veel van de adressen de sloop van de oude woning worden voorbereid. Naast inwoners van Overschild kunnen later ook bewoners van andere dorpen uit de regio gebruikmaken van de woningen.

Tijdelijke woningen
De tijdelijke woningen staan er in principe 5 jaar met de mogelijkheid dit met nog eens 5 jaar te verlengen. Over het algemeen woont een gezin een half jaar tot een jaar in de tijdelijke woning.

Bij de bouw is rekening gehouden met verschillende gezinssamenstellingen. Zo zijn er 11 gelijkvloerse vrijstaande woningen met 2 slaapkamers, 6 rijtjeswoningen met 3 slaapkamers, 4 rijtjeswoningen met 5 slaapkamers en er is 1 vrijstaande woning voor mensen met een handicap. Over een paar weken worden nog 8 vrijstaande woningen opgeleverd.

Deel naar jouw media!