Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Regio: Samenwerking 12 gemeenten en instanties AVZ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Afgelopen woensdag tekenden alle 12 Groninger gemeenten een convenant met 12 justitiële partners en zorginstellingen. Aanleiding is de doorontwikkeling van het Veiligheidshuis naar het Actiecentrum Veiligheid en Zorg Groningen, kortweg AVZ. Met het convenant verbinden alle partijen zich aan een intensieve en eenduidige manier van samenwerking. Hiermee kunnen zij cliënten met zeer complexe hulpvragen zo goed mogelijk helpen.

Daarnaast draagt het bij aan het terugdringen van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit. Nieuw is de nauwere samenwerking tussen veiligheid en zorg. Burgemeester Peter den Oudsten tekent als eerste het convenant Actiecentrum Veiligheid en Zorg Groningen, als voorzitter van de stuurgroep AVZ Groningen. Voor de gemeente Midden-Groningen was burgemeester Hoogendoorn aanwezig.

Alle ondertekenaars van het convenant zijn: de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Groningen, Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde. Zorg- en veiligheidsinstanties die tekenen: Dienst Justitiële Inrichtingen, GGD Groningen, Het Kopland, Jeugdbescherming Noord en Veilig Thuis Groningen, Leger des Heils Jeugdbescherming en Reclassering, Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noord, Lentis, Politie, Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering Nederland en Verslavingszorg Noord-Nederland.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter