Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Sappemeer: Bijeenkomst dementie in ’t Spinneweb

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De afdeling Midden-Groningen van de KBO-PCOB organiseert op dinsdag 19 november in het Spinnenweb, Burgemeester Jonkerenstraat 11a te Sappemeer een bijeenkomst waar de leden voorgelicht worden over dementie. Fokko van der Laan van Alzheimer Nederland zal vertellen wat dementie inhoudt en hoe je ermee om kan gaan. Ook aanwezig zijn de casemanagers Tanja Haverkamp en Rina Hut. Zij zullen vertellen wat een casemanager is en welke steun zij kunnen bieden bij ouderen, die hetzij zelf of hun familie te maken krijgen met dementie. En natuurlijk zullen zij ook hun ervaringen vertellen en ingaan op vragen.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000. Dat betekent dat steeds meer inwoners én organisaties ook de gemeente Midden-Groningen dagelijks te maken krijgen met dementie.

De bijeenkomst op 19 november in ‘t Spinneweb begint om 14.00 uur. En natuurlijk zijn belangstellenden ook van harte welkom. De toegang is gratis.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter