Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: Burgemeesters lezen voor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op woensdag 26 januari om 15.15 uur lezen burgemeester Adriaan Hoogendoorn en kinderburgemeester Lieke Kruijer voor uit het boekje Vos gaat een stukje rijden. Maaike van der Haar (Mizzemos kinderliedjes) omlijst het met muziek zodat het verhaal extra fijn mee te beleven is. Het is te volgen via livestream via de Facebookpagina van Bibliotheken Midden-Groningen.

Het voorlezen vindt plaats in de bibliotheek te Siddeburen, vanwege de coronamaatregelen is er geen publiek bij aanwezig.

Voorlezen
Van 26 januari tot en met 5 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn daarom gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud. Tijdens de campagneperiode worden er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten georganiseerd. Zoals een voorleesontbijt op school of kinderopvang voor zover de corona-maatregelen dit toestaan.

2 prentenboeken centraal
De Nationale Voorleesdagen 2020 worden 10 top- prentenboeken uitgelicht met extra aandacht voor Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en

Vos gaat een stukje rijden van Suzanne Strasser.

Eindeloos veel (prenten) boeken lezen? Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de bibliotheek. Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek krijgen tijdens De Nationale Voorleesdagen een voorleesknuffeltje in de vorm van een monstertje cadeau.

Positieve effecten van voorlezen
De campagne benadrukt de voordelen van voorlezen, zoals de positieve effecten van voorlezen op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien zorgt voorlezen voor een beter begrip van de wereld en versterkt het de band tussen (groot)ouder en kind. De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter