Versterking Velemansdroom loopt volgens schema

In Tjuchem is aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de renovatie van MFC de Velemansdroom. Het gebouw zit in het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen. Naast dat de veiligheid van het gebouw wordt geoptimaliseerd, wordt het gebouw geïsoleerd en zal er een multifunctionele vloer worden gelegd.

Klaas Medema, beheerder van het gebouw, benadrukt dat de werkzaamheden volgens schema verlopen. Het interieur van het gebouw is ontmanteld, de verwarmingsapparatuur is weggehaald en binnenmuren zijn gesloopt en afgevoerd.

Een belangrijk aandachtspunt blijft het behoud van de huidige goede akoestiek van MFC de Velemansdroom. Om de akoestiek optimaal te behouden treft men een aantal maatregelen, waaronder het aanbrengen van houten beplating. Om de juiste keuzes te maken heeft men een deskundig bureau een geluidsmeting laten uitvoeren. De resultaten van deze meting zullen worden gebruikt in een 3D-computermodel, zodat de juiste aanpassingen kunnen worden gemaakt, aldus Medema.

Momenteel maakt de Velemansdroom gebruik van tijdelijke ruimte waar verschillende sportactiviteiten plaatsvinden, waaronder tafeltennis, spelletjesmiddagen, yoga, bewegen voor ouderen en poolbiljart. De tafeltennis wedstrijden kunnen hier niet worden gehouden, de ruimte is te klein hiervoor. Daarom wijkt men voor deze wedstrijden uit naar de sporthal de Springbok in Siddeburen.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl