De mooiste tassen voor volgend jaar om mee naar school te nemen

Wanneer je van de basisschool naar de middelbare school gaat, dan ontkomt je er niet aan om een andere schooltas aan te schaffen. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de indeling van de tas en ook of de tas ergonomisch is. Vooral bij kinderen in de puberteit, waar ze nog volop in de groei zijn, is het belangrijk dat de tas prettig zit. Als je voor het eerst een schooltas gaat kopen, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je en de mooiste tassen op een rijtje gezet.

Waar let je op bij de aanschaf van een schooltas

Een schooltas moet natuurlijk wel aan de nodige eisen voldoen. Helemaal wanneer je een flinke stapel boeken en ook een laptop mee moet nemen, is het niet alleen prettig dat je alles netjes en overzichtelijk in je tas kunt doen, maar is het ook fijn dat je tas lekker zit. Helemaal wanneer je hem de nodige uren op je rug met je mee moet dragen. Belangrijk dus om te kijken naar een schooltas waar je je boeken en ook een laptop mee kunt nemen. Daarnaast is het goed te kijken naar een tas met verstelbare schouderbanden, zodat je deze exact kunt afstellen op je eigen lichaamshouding.

Schoudertas als schooltas

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om eens te kijken naar de mooiste tassen die je als schooltas kunt gebruiken. Een schoudertas is er daar één van. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je deze over één schouder draagt en dus best zwaar kan zijn op dagen dat je een flinke stapel boeken mee moet nemen. Afhanken van of je met de bus, auto of fiets gaat, kan het dus verstandiger zijn om te kiezen voor een ander type tas. Wel zien we dat het vaak vrouwen zijn die kiezen voor een schouderstas en de meeste jongens voor een klassieke rugtas als schooltas.

Denk ook aan een sporttas voor de gym

Tijdens je schoolweek is er ook altijd een uurtje tijd voor gym. Denk daarom dus ook goed na over een sporttas voor je sportkleding. Overigens kan dit een eenvoudige sporttas zijn, die je gemakkelijk in je normale schooltas mee kunt nemen. Volg je een sportopleiding, dan is het raadzaam om een wat grotere tas te nemen. De kans dat je meermaals per dag moet wisselen van outfit is dan namelijk vrij groot. Belangrijk is wel dat je je tas tijdig uitpakt, vooral wanneer je intensief gesport hebt of er een natte handdoek in zit, kan dit al na een dag te hebben gelegen beginnen te stinken.

Rugzak

Wanneer we denken aan een tas voor naar school, dan denken we uiteraard meteen aan een rugzak. Niet voor niets staat deze daarom dus ook in het lijstje met mooiste schooltassen voor het aankomende schooljaar. Handig is wel, net zoals we ook in het begin van dit artikel hebben benoemd, je goed let op het comfort en of deze tas verstelbaar is. Kies je voor een verstelbare rugzak, dan kun je hier tot in lengte van jaren gebruik van maken.

Deel naar jouw media!