Expeditie Zuudbrouk op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag vindt de derde editie van ‘Expeditie Zuudbrouk’ plaats, waarbij Zuidbroek op verschillende manieren verkend kan worden.

Het evenement begon drie jaar geleden als een fietstocht langs verenigingen en is nu uitgegroeid tot een veelzijdig evenement waar een groot gedeelte van de  gemeenschap bij betrokken is. De historische fietstocht bevat een wedstrijdelement waarbij groepen punten kunnen verdienen door opdrachten uit te voeren. Leden van de historische kring Menterwolde zullen onderweg verhalen vertellen op vier verschillende stop locaties.

‘’Het evenement begint om 10.00 uur en deelnemers kunnen zich tussen 10.00 en 11.00 uur aanmelden bij de kantine van ZNC.’’ aldus Sinus Schuiling, medeorganisator. De organisatoren willen eveneens de jongste deelnemers betrekken bij het evenement door de toevoeging van de Highland Games. Activiteiten zoals het rollen van een biervat, het zagen van boomstammen en het beklimmen van een wand staan op het programma. Momenteel hebben er zich 14 groepen in geschreven, er is nog ruimte voor nog 14 groepen.

De prijsuitreiking van de fietstocht en van de Highland Games vindt plaats om 18.00 uur, waarbij de hoofdprijs een passe-partout voor de feestweek Zuidbroek is.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl