Expositie in de De Ent

Op zondag 4 februari a.s. opent Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum een boeiende expositie van kunstenaars Freek Laban en Martin Sipkema. De feestelijke introductie vindt plaats om 15.00 uur, begeleid door de muzikale klanken van Bert van Erk (contrabas) en Erik Bodekke (gitaar).

Vanaf dat moment is Kunst- en Cultuurhuis De Ent elke zondag van 14:00 tot 17:00 uur open voor het publiek. De expositie loopt tot en met 5 mei a.s., en de toegang is gratis.
Freek Laban, autodidact uit Engelbert, creëert kleurrijk en expressief werk met acrylverf, olieverf, spuitbus, stift en diverse elementen. Voor Laban is schilderen vrijheid, waarbij alles mag. Hij beschouwt elk schilderij als een uitdagende strijd om balans tussen kleur en compositie te bereiken. Zijn organische schilderijen, vaak met ronde vormen, bevatten magie in de gelaagdheid en details die uitnodigen tot fantasie en eigen interpretatie. Laban deelt zijn creatieve proces tijdens de opening, waarbij hij als jazzliefhebber en drummer mogelijk ook samen met Bert en Erik zal optreden.

Martin Sipkema, woont en werkt in Appingedam, noemt zichzelf Kunstelaar, geïnspireerd door Annie M.G. Schmidt. Al zijn creaties hebben een zekere functionaliteit en worden geïnspireerd door gebruikte voorwerpen. Sipkema’s kunst, bekend als cybersteampunk, combineert elementen van cyberpunk, steampunk, fantasy en fictie, met een fascinatie voor tijd, klokken en licht.

Bezoek de expositie in Kunst- en Cultuurhuis De Ent, Bovenpad 13, 9627PN Hellum, elke zondag tot 5 mei a.s. Meer informatie op www.kultuureiland.nl en www.damsterplas.tv.