Fietstocht voor vijftigplussers

Ieder jaar organiseert de stichting POSO fietstochten voor vijftigplussers. Een gezonde manier om de omgeving van Hoogezand-Sappemeer te verkennen is fietsend! U komt op de mooiste plekjes, geniet van de buitenlucht en de natuur en heeft alle tijd om de omgeving in u op te nemen. De fietstochten starten in het voorjaar en vinden plaats op de dinsdagmiddag. De start van de tocht van ca. 40 kilometer is om 13.30 vanaf het plein voor het Kielzog, waar de tochten ook weer eindigen. Halverwege de tocht is een tussenstop waar tijd is voor koffie/thee of iets fris.

“Vandaag wordt er een fietstocht gehouden tussen Hoogezand en Spijkerboor. Er wordt tussendoor een pauze gehouden bij Cafe ’t Keerpunt in Spijkerboor. Het doel van deze middag is om mensen weer actief te laten zijn zodat de eenzaamheid ook bestreden wordt. Ook is deze middag bedoeld om de sociale contacten tussen de ouderen te onderhouden. Je merkt dat na zo’n gezellige middag mensen elkaar ook sneller weer eens even een keer opzoeken.” vertelt Meint Dekker – voorzitter van Stichting Poso

Ook gingen wij in gesprek met Jaap Smit, de enige in de groep die nog gebruikt maakt van een normale fiets in plaats van een elektrische fiets met trapondersteuning. “Ik heb vroeger altijd heel veel gefietst. En ik beschik lichamelijk nog over genoeg kracht om de hele route nog gewoon met een normale fiets te doen. Ik kan de groep gemakkelijk bijhouden en heb daarom ook geen behoefte om een elektrische fiets aan te schaffen. Ik was onderweg even gestopt en voor dat ik het wist was de groep ook al uit het zicht verdwenen. Nou dan zet ik er even een tandje bij en dan ben ik zo weer bij de groep.” vertelt Jaap.

 

Deel naar jouw media!