Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: 1e vaandels uitgereikt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Afgelopen zomer heeft minister Slob laten weten dat hij het praktijkonderwijs meer erkenning wil geven. Formeel krijgen leerlingen in het schooljaar 2021-2022 voor het eerst een schooldiploma. Maar vooruitlopend op dit wetsvoorstel krijgen leerlingen al sinds 2019 op veel pro- en vso-scholen een diploma, zoals op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Deze week legden dertien leerlingen van de locatie praktijkonderwijs daarom hun eindexamen af in de vorm van een eindgesprek in de Aletta Jacobs Kamer van de school. Bij dit gesprek waren de mentor van de leerling, een docent of directielid – en een gecommitteerde (een externe deskundige) aanwezig. Tijdens het gesprek kwam het examendossier van de leerling en het portfolio – leerroute in de praktijkvakken techniek, zorg en welzijn of dienstverlening – aan de orde.

Eindexamenleerlingen Jasper van Bolhuis, Géronimo Hölscher, Justin Staal, Michael Sietsma, Darin Wiegers, Anissa Hindriks, Jullius Brouwer, Kimberly Kunst, Ashanty Olinga, Roos Tuntelder, Daved Artoebi, Daniëlle van Wolde en Rodrigo Djaoedji zijn allen geslaagd en kregen uit handen van hun mentor een ‘Aletta-vaandel’ om thuis in de vlaggenmast te hangen.

De officiële happening voor alle schoolverlaters van het praktijkonderwijs staat gepland op 6 juli, dat wordt een feestelijk walk through event in het gebouw aan de Laan van de Sport 6 in Hoogezand, waarbij onder andere diploma’s, certificaten en getuigschriften worden uitgereikt.

[Op de foto vlnr: docent/stagebegeleider Gerard Kiers, algemeen directeur Ineke de Roo, examenleerling Daved, docent Derick Hiemstra en Albert Jan Arends van BWRI]

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter