Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Aankoop hoekpand mislukt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Na een onderhandelingstraject van bijna twee jaar is het de gemeente Midden-Groningen niet gelukt om het pand op de hoek van de Kerkstraat en de Meint Veningastraat in Hoogezand aan te kopen. Het pand ligt aan de hoofdentree van Hoogezand en aan een belangrijke toegang van het Stadshart. Het heeft daardoor een belangrijke invloed op de entree en de omgeving.

Begin 2019 is vanuit het project Stadshart Hoogezand voor het eerst gesproken met de eigenaar over de mogelijke aankoop van het pand. Er is tijdens de onderhandelingen ruimhartig gekeken naar verschillende aankoopmogelijkheden en -varianten. Een aantal malen leek er een definitieve afspraak te zijn, maar vervolgens stelde de eigenaar steeds weer nieuwe aanvullende eisen. Recent is duidelijk geworden dat er definitief geen overeenstemming over aankoop bereikt kan worden.

Wethouder Jan Jakob Boersma (Stadshart): “Er is veel energie gestoken in de onderhandelingen met de eigenaar om het proces tot een goed einde te brengen. Op een gegeven moment moet je echter vaststellen dat we in een impasse terechtgekomen zijn en dat overeenstemming nu nog ver weg is. Graag hadden we door aankoop deze locatie snel een kwaliteitsimpuls willen geven.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter