Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Examen vlieglessen drone bij Aletta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Winkler Prins Veendam en het Aletta Jacobs College Hoogezand zijn begonnen met vlieglessen met een drone. Afgelopen weekend volgden leerlingen praktijkonderwijs van beide vo-scholen voor het eerst de drone opleiding en maandag 28 juni deden zij examen.

De scholen werken al geruime tijd samen en maken zich middels Passie in Techniek (PIT) sterk voor techniekonderwijs, dit doen ze in samenwerking met regionale en landelijke bedrijven. Zoals met UAV+, het bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van de keuzevakken Dronetechniek 1 & 2 voor het vmbo-onderwijs. Met als doel vmbo-leerlingen een extra kans te geven op de toekomstige arbeidsmarkt.

Met deze pilot wordt de focus echter gelegd op een andere doelgroep, namelijk de leerlingen van het praktijkonderwijs. Dit sluit aan bij doelstelling van Passie in Techniek om de mogelijkheden van techniek zo breed mogelijk uit te dragen.

De pilot is opgezet door Francois Coppens van het bedrijf UAV+ en Alidston Munting de programmamanager van PIT. Zij kregen regelmatig in het land te horen dat leerlingen van het praktijkonderwijs het keuzevak Dronetechniek 1 niet zouden kunnen volgen, omdat dit boven hun niveau zou zijn. Beiden dragen het praktijkonderwijs een warm hart toe en hebben het initiatief genomen om het lesmateriaal aan te passen en (door)te ontwikkelen voor pro-leerlingen, zodat ook zij een Europees erkend vliegbrevet voor dronevliegen kunnen halen.

Uniek in onderwijsland dus deze pilot voor praktijkonderwijs. Daarom reist Yorrick van Bree van het landelijk projectteam Sterk Techniekonderwijs graag af naar het Noorden om met de leerlingen in gesprek te gaan en om de geslaagden hun certificaten te overhandigen. Foto’s: Henk Drenth.

Cursisten (pro-leerlingen van WP en Aletta): Richard Roor, Wesley van Brug, Justin Stegmeijer, Nick Timmer, Sem Hokkelman, Dylan Klok,  Michandro Mercera en Ibrahim Qablawi.

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter