Hoogezand: Herdenking traditie geworden

Zondag 30 oktober 17.30 tot 19.30 uur zal de begraafplaats het Stille Hof aan de Knijpslaan in Hoogezand verlicht zijn met honderden lichtjes en vuurschalen. Het evenement heeft de naam “Licht om te herdenken”. De avond word georganiseerd door Marcel Eggens, Nadine Wildeboer-Grozema en Judith Kliphuis Tams, een grote groep vrijwilliger ondersteund hun tijdens de voorbereidingen en de avond.

Tijdens het evenement is een groot gedeelte van de begraafplaats verlicht. Verspreid over de begraafplaats zijn er kleine activiteiten, het zingen van namen, zo kan er een bericht aan een sterrenhemel worden hangen, kun je luisteren naar een gedicht of muziek, en kun je sterretjes aansteken. Ook voor kinderen is er een activiteit, namelijk een bellenblaas verhaal wat wordt voorgelezen.

De herdenkingsbijeenkomst is voor iedereen die een geliefde heeft verloren, het maakt niet uit waar die geliefde is begraven of uitgestrooid of bijgezet is.

Eén van initiators Judith Tams verteld aan onze verslaggever dat het evenement een behoorlijk impact heeft bij de bezoekers, men vindt er troost een een moment om hun geliefden, dierbaren die ze zijn verloren te herdenken.

Deel naar jouw media!