Hoogezand: Nationale Special Olympics

Afgelopen zaterdag was de huldiging van de sporters van De Brug in Midden-Groningen, voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 10 tot 12 juni deden ze mee aan de De Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland, met 25 sporttoernooien in 14 gemeenten en 3.000 atleten en begeleiders. De sporters  van de Brug behaalden uitstekende resultaten en meerder medailles waar ze maar wat trots op zijn.

Aan de special Olympics  deden ze mee met 12 zwemmers. In 4 categorieën schoolslag, rugslag, borstcrawl en vlinderslag. Bij de estafette zijn ze 2e geworden. Naast andere sporten zoals o.a. voetbal, tafeltennis en hockey is ook paardrijden is een onderdeel van de Special Olypics, waarbij ze ook in de prijzen vielen.

Zij werden hiervoor afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet in de Europahal in Hoogezand, door wethouder Annemiek Hoesen van de gemeente met bloemen en een geschenk. Wethouder Annemiek Hoesen zei dat Bewegen en sport belangrijk is een gezonde levensstijl, maar zorgt ook voor plezier en zelfvertrouwen. Verder vertelde ze dat in Midden-Groningen iedereen mee kan doen aan sport en gelijke kansen krijgt. “Ze hebben laten zien wat ze waard zijn en daar ben ik vreselijk trots op. ” 

Resultaten van de Nationale Special Olympics:

Nicole Goos Behaalde de 1e plaats bij 25 m rugslag en 25 m vrije slag.
Meia Mensinga behaalde de 3e plaats bij 25 m rugslag en werd 1e bij 25m vrije slag.
Sven Wieringa werd 3e bij 25m vrije slag
Gerrit Breemhaar werd 5e bij 25 m rugslag en 7e bij 25 m vrije slag.
Corne van Duinen werd 2e bij 25 m rugslag en 5e bij de vrije slag.
Wendy Oosterveld werd 2e bij 25 m rugslag en 8e bij 25 m vrije slag.
Willem Holthuis werd 3e bij 25 m schoolslag en 3e bij 50 m schoolslag.
Daniel Radema werd 2e bij 50 m vrije slag en 2e bij 50 m vrije slag
Patrick Brokschimdt werd 7e bij 50 m vrije slag en 2e bij 50 m schoolslag.
Lianne Jager werd 3e bij 25 m schoolslag en 8e bij 50 m vrije slag.
Ricette Schumer werd 5e bij 50 m vrije slag en 1e bij de 25 m schoolslag.
Jan Pestman werd 1e bij de 50m vrije slag en 1e bij de 50 m vrije slag.

Deelnemers aan de estafette op de 4 maal 25 m vrij: De ploeg van Gerrit Breemhaar, Corne van Duinen, Nicole Goos en Wendy Oosterveld werd vijfde. Team van Patrick Brokschmidt, Ricette Schumer, Jan Pestman, Lianne Jager werd vierde.

De andere onderdelen : Engel Jager: Bij het paardrijden werd de 5e plaats behaald in Nijmegen. Cindy Geertsema: Behaalde een zilveren medaille voor het onderdeel dressuur. Jan Tonkens: Behaalde een gouden medaille voor het onderdeel dressuur Gallyon Mulder: Behaalde bij het zwemmen een zilveren medaille op de 25 meter rugcrawl zilver 25 meter borstcrawl ook een zilveren medaille.

Deel naar jouw media!