Muntendam: Herfstactiviteiten Heemtuin

We spraken vandaag met Wietske Trausel over alle aankomende activiteiten in de herfst in de Heemtuin in Muntendam. Wietske is namens WerkPro projectleider bij de Heemtuin, waar ze mensen begeleidt met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Woensdagmorgen aanstaande is er : Wandelen werkt,  door een wandelcoach, o.a. Etjo Glazenburg, begeleid de wandelaars. Men kon zicht opgeven voor een wandeling van 8km, 10 km of 12 km. De wandeling gaat door het landschap en mooie gevarieerde natuur van de Heemtuin en bij de 12 km ook natuurgebied de Wiede, waar je wandelt door de bossen en paden, waterpartijen, planten en natuurlijk ook de vele paddenstoelen die momenteel volop aanwezig zijn.

Ook kinderen kunnen in de herfst genieten van de Heemtuin, tijdens oktobermaand Kindermaand, waar kinderen de hele maand gratis  naar binnen kunnen. Ze kunnen o.a. meedoen in de kleine beestjestuin op zaterdag en zondag, waar ze middels verhaaltjes opdrachten gaan uitvoeren door de hele tuin. Verder kunnen ze vrij spelen op wandelpad, mammoetroute en in de speeltuin. Verder is er Social Deal, die erg goed loop zegt Wietske. Mensen kunnen een voucher kopen voor een betaalbare prijs en dan langsgaan naar de Heemtuin wanneer het hun uitkomt, voor een wandelarrangement met lunch of koffie met gebak. Ze krijgen erg veel reserveringen hiervoor.

Op 8 oktober jl. is de Haiku route (gedichtenroute) geopend in de Heemtuin. Dit na de  gedichtenhuisjes die er ook al enige tijd in de tuin te vinden zijn. Een haiku is Japanse dichtkunst van 3 zinnen met 5-7-5 lettergrepen. Het is tot stand gekomen middels  een samenwerking tussen Heemtuin Muntendam Parel van Midden – Groningen, Dorpsraad Muntendam en dichter Patrick Krop. De route blijft 6 maanden staan en is voor iedereen te lopen.

Op 25 november is er het evenement Troost en Rouw van 19.00 tot 22.00 uur, georganiseerd door dichter Gerard Rozeboom en kunstenaar Judith van der Struik waar mensen hun gedichten konden inbrengen. De teksten worden gebrand op hout en worden die dag tentoongesteld in de Heemtuin.

 

 

 

Deel naar jouw media!