Hoogezand: Rozeboom blij met jubileum

Woordtalenten komt er weer aan. In 2020 ging het niet door omdat corona in Nederland was uitgebroken en vorig jaar ging het op het randje door, namelijk één dag voordat de horeca op slot ging. Dit jaar zal Woordtalenten een jubileum vieren, namelijk de vijfde editie van hét grote proza- en poëzie-evenement van Midden-Groningen. Ook dit jaar zal evenement worden gehouden in Hotel Faber in Hoogezand. Ik ben er heel trots op, dat het evenement nu voor de vijfde maal wordt gehouden, aldus organisator Gerard Rozeboom.

Woordtalenten is een open podium, dichters en schrijvers uit Midden-Groningen kunnen zicht aanmelden, tijdens het evenement zal iedere dichter of schrijver uit zijn eigen werk voordragen. Rozeboom zelf, heeft voornamelijk iets met gedichten, hij is vrij jong zijn ouders verloren en in het dichten vindt hij troost.

Rozeboom vindt kwaliteit minder van belang, in iedereen schuilt wel een dichter. Bij Woordtalenten is dat niet anders, leuk is om te zien dat mensen die voor het eerst mee doen en vervolgens een jaar later weer mee doen, groeiende zijn. Het wordt steeds beter. Rozeboom vind dat mensen die willen kijken tijdens het evenement, of dichten, schrijven iets voor hun is, gewoon moeten komen kijken. Zanger Erwin de Vries bekend van z’n liedjes komt die avond langs om een andere kant van hem te laten zien, namelijk gedichten voordragen in het Nederlands en het Gronings.

Het evenement Woordtalenten is vrijdag 28 oktober, de avond begint om 20:00 uur en duurt tot 23:00 uur. De toegang is gratis. U dient wel van te voren reserveren via info@woordtalentenmiddengroningen.nl.

 

Deel naar jouw media!