Interactieve Bewegingsmuur bij CBS De Ster

Sinds kort hebben de leerlingen van basisschool De Ster in Harkstede de mogelijkheid om tegelijkertijd te leren en te bewegen met behulp van een interactieve bewegingswand. In het schoolgebouw is een bewegingswand geïnstalleerd. Deze muur laat spelletjes zien die door de leerkracht worden klaargezet. Kinderen kunnen deze spelletjes spelen door ballen naar de muur te gooien. Zo oefenen ze wiskunde of spelling, maar ook samenwerking, dansen of muziek.

Volgens de directeur van de school, Fredric Geijtenbeek, is de bewegingsmuur een waardevolle toevoeging aan het onderwijs. “Kinderen leren het meest van een leerkracht die goed kan uitleggen. Maar leren door beweging en samenwerken zijn effectieve aanvullingen die ook de motivatie van kinderen ten goede komen. Voor alle groepen leerlingen zijn er geschikte spellen die aansluiten bij wat ze nodig hebben om te leren.”

De school hoefde de bewegingswand niet helemaal zelf aan te schaffen. Geijtenbeek legt uit: : “We zijn een kleine school en dan is al deze mooie techniek al snel onbetaalbaar, maar dankzij een grote subsidie is het toch gelukt.”

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl