Midden-Groninger van de toekomst

Begin dit jaar schreef de Boer & Burger Partij Midden-Groningen verkiezingen uit voor Midden-Groninger van de toekomst. Omdat je in de politiek vaak aandacht hebt voor zorgen rondom kinderen, zoals kinderen in armoede, jeugdzorg en jeugdcriminaliteit, heeft de Boer&Burger partij deze verkiezingen uitgeschreven om eens op een positieve manier kinderen onder de aandacht te brengen. Iedereen mocht kinderen (tot 18 jaar) nomineren voor de titel Midden-Groninger van het toekomst. Bijvoorbeeld omdat ze regelmatig zwerfafval opruimen, boodschappen doen voor een zieke buurvrouw of vrijwilligerswerk doen op de kinderboerderij. Helaas werden er helemaal geen kinderen genomineerd, hierdoor zag de Boer&Burger Partij de verkiezingen bijna in het water vallen, totdat ze hoorden van Justin.

Justin Weijenberg (15) uit Zuidbroek hoort al van kleins af aan hoe belangrijk EHBO kan zijn vanwege het werk van zijn vader. Via de scouting heeft Justin een cursus EHBO gedaan. Afgelopen voorjaarsvakantie had Justin een feestje, toen een vriend van hem zich verslikte in een snoepje. In eerste instantie dacht iedereen dat die jongen een grapje maakte, maar toen Justin aan de aderen op het voorhoofd van zijn vriend zag dat hij elk moment het bewustzijn kon verliezen, greep hij in. Kalm als hij is, liep Justin naar zijn vriend en paste hij de heimlich greep toe. Naar drie keer proberen schoot het snoepje uit de luchtwegen van zijn vriend. Justin is er heel nuchter onder. Hij deed wat hij moest doen en ziet het niet als iets heel bijzonders. Zijn ouders zijn echter beretrots dat Justin zo kalm bleef en daarmee zijn vriend wist te redden.

De Boer&Burger Partij vond dat Justin het wel verdiende om hiervoor even in het zonnetje te worden gezet. Hij heeft een certificaat gekregen en is hiermee de allereerste Midden-Groninger van de toekomst. Uiteraard zat er voor Justin ook een leuke prijs aan vast. De middag werd begonnen met een gebakje en eindigde met een rondleiding door het bedrijf van Kor Hoving (fractievoorzitter). Voor Justin erg interessant omdat hij veel interesse heeft in techniek. Ook de ouders van Justin vonden het leuk om een rondleiding te krijgen en Justin mocht nog even mee een rondje rijden.

Ondanks dat er geen nominaties waren binnen gekomen voor deze verkiezingen, wil de Boer&Burger Partij volgend jaar toch nog een keer verkiezingen gaan uitschrijven. Nu Justin de primeur heeft, volgen er volgend jaar misschien wel aanmelding. Via de nieuwsbrief zal kenbaar gemaakt worden wanneer de nieuwe verkiezingen starten. Mensen die de nieuwsbrief maandelijks willen ontvangen kunnen zich aanmelden via Sharon.Brinkkemper@midden-groningen.nl.

Bron: Boer&Burger Partij Midden-Groningen

Deel naar jouw media!