Midden-Groninger van de toekomst

Kinderen hebben de toekomst, daarom heeft de Boer&Burger Partij Midden-Groningen besloten de ‘Midden-Groninger van de toekomst’ verkiezingen te gaan houden. Sharon Brinkkemper, fractielid van de partij, kwam met dit idee: ‘Ik hoorde een verhaal van een jongetje in Assen die altijd zwerfafval opruimde en daar een beloning voor kreeg. Dat verhaal gaf mij zo’n positief gevoel vanbinnen, om te bedenken dat er kinderen zijn die belangeloos iets doen voor de samenleving. Ik vond dat daar aandacht aan besteed moet worden.’ Sharon geeft aan dat er vaak veel negativiteit draait rondom kinderen, door bijvoorbeeld de dure jeugdzorg, terwijl er zoveel kinderen zijn die mooie en goede dingen doen. Het fractielid zegt er het volgende over: Het schept positieve verwachtingen voor de toekomst, daar word ik blij van. En als ik ergens blij van word, dan wil ik daar tijd voor vrijmaken.’

Uit alle inzendingen zullen uiteindelijk drie kinderen genomineerd worden, waarna er een stemming zal gaan plaatsvinden. Sharon van Brinkkemper: ‘Ik hoop dat de genomineerde kinderen een blij gevoel en een gevoel van erkenning krijgen. Misschien stimuleert deze actie kinderen ook wel om te denken; wat leuk, als kind kan ik best wel veel betekenen in de samenleving’. De winnaar of winnares krijgt los van de eretitel ‘Midden-Groninger van het jaar 2023’ uiteraard ook een leuke prijs. Wat de prijs precies zal zijn, is nog niet bekend, wel belooft het een leuke dag te worden op bijvoorbeeld een boerderij.

Ken jij een kind (tot 18 jaar) uit de gemeente Midden-Groningen dat op een bijzondere manier een positieve bijdrage levert aan onze maatschappij? Denk aan bijvoorbeeld het opruimen van kattenpoep, de boodschappen doen voor de zieke buurvouw of het helpen op een kinderboerderij, niets is te gek. Dan kan je hem/haar opgeven door de naam, leeftijd, woonplaats en natuurlijk de reden waarom je iemand nomineert, te mailen naar: sharon.brinkkemper@midden-groningen.nl. Vergeet ook niet om een telefoonnummer en/of e-mailadres van de ouders/verzorgers door te geven, zodat daarmee contact opgenomen kan worden indien diegene genomineerd is. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan de Facebook- en/of Instagrampagina van de Boer&Burger Partij of kijk op de website: www.boerenburgerpartij.nl.

Deel naar jouw media!