Sporten bij Omloop90

Omloop90, is dé sportvereniging in Hoogezand voor (ex-)hartpatiënten en mensen met andere chronische aandoeningen. De vereniging merkt dat hun leden aantal terugloopt. Ze roepen inwoners met chronische lichamelijke klachten op, zich vooral aan te melden. De vereniging is opgericht door enthousiaste betrokkenen die vonden dat er op het gebied van aangepast sporten voor hartpatiënten verbetering mogelijk was.

De vereniging is specifiek gericht op hartpatiënten en mensen met andere chronische aandoeningen. De deelnemers, zo’n 25 mannen en vrouwen, doen mee naar wat zij kunnen, of hoelang zij het volhouden. Voorzitter Be de Jonge zegt er het volgende over: ‘Één keer in de week, op donderdagmiddag, sporten we met elkaar van 14.30 uur tot 15.30 uur in sportcentrum De Kalkwijck. Maar we hebben ook regelmatig leuke activiteiten en uitstapjes, zo zijn we al een keer met elkaar naar FC Groningen geweest en zijn we momenteel bezig met het organiseren van een busreis.’

Koos de Boer, één van de leden van het team, geeft aan altijd uit te kijken naar de training, ‘Ondanks de beperkingen van iedereen kunnen we toch samen sporten. Het is een hele sociale club, waarbij je ook echt het gevoel krijgt dat je erbij hoort’. Ook Jacob Speelman, secretariaat van de club, is erg positief over het team: ‘We kunnen samen op een leuke en gezellige manier bewegen. Niets moet en alles mag. Je doet gewoon wat je kunt en als het niet lukt, ga je even aan de kant zitten, dat is ook geen probleem’. Los van alle sportactiviteiten die zowel binnen als buiten plaatsvinden, is er ook een activiteitencommissie die regelmatig leuke en gezellige uitstapjes organiseert. Denk aan een BBQ of een nieuwjaarsborrel. Zo leert iedereen elkaar nog beter kennen en het leuke is dat ook de partners mee mogen.

Gediplomeerd EHBO’er Henny Neiland is al ruim 8 jaar lang met plezier bij de trainingen aanwezig. ‘Het is een hele leuke groep met een leuke sfeer. De leden krijgen weer vertrouwen in hun lichaam en de angst neemt af, zo krijgen zij weer plezier in het bewegen. Als er wel wat gebeurt, dan zijn er altijd EHBO’ers in de buurt. Wij gaan ook mee met de activiteiten, dus wij zijn ook helemaal opgenomen in het team’, vertelt ze.

Tina Hofman, ook één van de voorzitters, hoopt binnenkort nieuwe leden te mogen ontvangen: ‘Er ligt voor veel mensen een drempel om weer te gaan bewegen, maar kom maar eens langs. Je hoeft niet direct lid te worden’. Be de Jonge benadrukt dat ook zeker jongere mensen mee mogen doen. ‘Kom maar eens meedoen, dan zal je beleven dat je veel meer kunt, dan je in de eerste instantie denkt’. Kijk voor meer informatie rondom de contributie, trainingen of inschrijfformulieren op de website: www.omloop90.com

 

Deel naar jouw media!