Muntendam: Lasergamen voor de jeugd

Deze week heeft het team van Sport en bewegen van de gemeente Midden-Groningen vanwege de Herfstvakantie een leuk activiteit georganiseerd. Lasergamen, doelgroep zijn kinderen van 7 t/m 17 jaar. Het vindt plaats op drie locaties in onze gemeente, namelijk maandag in de Kalkwijck in Hoogezand, vandaag in Muntendam in Menterne en donderdag  in de Duurswoldhal in Slochteren. Wij hadden in interview met Robin de Vries, Buurtsportcoach Midden-Groningen in Menterne over de opkomst en belangstelling.

De jeugd blijkt het een leuke activiteit te vinden, Via school en via jongerenwerk kregen ze flyer waarop ze een QR code konden inscannen om zich op te geven. Maandag waren er in de Kalkwijck 120 kinderen met aanhang aanwezig, vandaag was dit iets minder, maar  voor donderdag zijn er ook al 120 aanmeldingen. De kinderen zijn ingedeeld in groepen van 7 t/m 9 jaar; 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar.

Voor Robin als sportcoach een mooi resultaat, van zijn opdracht om toch zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het bewegen te krijgen. Dat kan door midden van het organiseren van dit soort activiteiten, waarin bewegen en spel gecombineerd worden, maar ook om zowel de jeugd maar ook ouderen te motiveren dat ze zicht bij een sportvereniging aansluiten. Dit allemaal om meer inwoners te bewegen in Midden-Groningen

Ze werken hierin ook samen met scholen en individuele projecten en  ze zijn bezig met een groot project, sportmeets, daarin gaan  ze  verschillenden verenigingen uitnodigen op de scholen tijdens de gym uren, waar de vereniging zich zo goed mogelijk kan promoten en de sportcoachs promoten het bij de scholen en hopen ze op meer aanmeldingen voor de verenigingen.

 

Deel naar jouw media!