Golfclub Duurswold nieuw én veilig clubhuis

Afgelopen week kreeg Golfclub Duurswold in Steendam een nieuwe clubhuis. Vanwege veel achterstallig onderhoud was het vorige clubhuis niet meer veilig. “De urine van de marters op zolder sijpelde letterlijk via het plafond naar beneden, de vloer kraakte en er waren overal ratten te vinden”. De bouw van een nieuw clubhuis was daarom zeker geen overbodige luxe.

Opening door Wethouders

Wethouder Markus Ploeger en Annemiek Hoesen mochten het doek naar beneden halen. Daarnaast kreeg de golfclub een vlag van de Gemeente Midden-Groningen. Wethouder Annemiek verklaart dat de golfclub echt zorgt voor verbinding binnen onze gemeente. De vlag is daarom een blijk van waardering.

Kosten nieuwbouw

Volgens een schatting zou de nieuwbouw ongeveer 700.000 euro gaan kosten. Na de stijging van de prijzen van alle grondstoffen bleek de bouw toch wat meer te kosten. Uiteindelijk heeft het clubhuis rond de 1 miljoen euro gekost. Sinds 2009 heeft de Golfclub een lening bij de gemeente open staan van 1.8 miljoen euro. Voor het aflossen van dit bedrag zijn nog geen concrete plannen gemaakt.

Toekomstperspectief

De snel groeiende golfclub wilt graag laagdrempelig en ”lekker normaal” blijven. “We willen graag een golfclub blijven waar iedereen zich welkom voelt en waar niet de hele parkeerplaats vol staat met dure auto’s maar waar de mensen ook gewoon met de fiets of lopend komen.” verklaart voorzitter Jacob Kielman.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl