Nieuw leven voormalig medisch centrum Siddeburen

In het voormalige medisch centrum aan de hoofdweg in Siddeburen, dat al enkele jaren leeg staat, komt binnenkort nieuw leven. Momenteel zijn er plannen voor de bouw van 19 woningen op deze locatie, waarvan 16 starterswoningen en 3 levensloopgeschikte woningen zullen zijn.

De starterswoningen variëren in grootte, met 3 slaapkamers en verschillende woonoppervlaktes. De levensloopgeschikte woningen bieden minimaal 2 slaapkamers en een woonoppervlakte van ongeveer 80 m². De prijzen voor deze woningen worden geschat tussen de €260.000 en €300.000.

Erik Schot, de projectontwikkelaar van Blue Banner, beschrijft het project als een ‘boerderijachtige setting’, waarbij aan de voorkant twee appartementen zullen worden gerealiseerd en aan het achterste gedeelte 14 woningen worden gebouwd in een ‘rug aan rug’ configuratie. De focus ligt vooral op jongeren en senioren, met als doel de vitaliteit van het dorp te behouden door deze doelgroepen te voorzien van passende huisvesting.

Schot benadrukt het belang van het betrekken van de lokale gemeenschap bij dit project. Een recent gehouden bewonersbijeenkomst in het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Siddeburen trok veel belangstellenden. De reacties op het plan waren overwegend positief, waarbij de architectuur en de herontwikkeling van de locatie werden geprezen. Als onderdeel van het betrekken van de lokale gemeenschap hebben Schot en zijn team aangekondigd dat inwoners uit de directe omgeving voorrang zullen krijgen bij de aankoop van de woningen.

De start van de bouw staat gepland na de bouwvakantie volgend jaar, en naar verwachting zal het een jaar duren voordat de woningen worden opgeleverd.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl