Nieuwe pand Maxima geïntroduceerd

Maandag 3 april heeft de feestelijke opening plaatsgevonden van Kledingbank Maxima in Sappemeer. Omdat hun pand aan de Molenraai gesloopt wordt, moesten zij verhuizen naar een pand aan de Vosholen. Onder begeleiding van voorzitter Anja Brink werd het nieuwe pand geïntroduceerd aan alle betrokkenen, ook wethouders Evert Offereins en Markus Ploeger waren aanwezig, zij mochten als eerste het pand binnen treden. Vanaf dinsdag 11 april is kledingbank Maxima weer officieel geopend voor de klanten van Maxima.

Volgens voorzitter Anja Brink was het een hele speurtocht om aan een nieuwe plek te komen, maar samen met de gemeente hebben zij hun ‘nieuwe’ locatie gevonden: ‘Het is een heel licht gebouw met veel ramen en veel ruimte’. Voor alle Maxima’s rijd er een bus die grote partijen kleding ophaalt bij winkels of bij mensen thuis, die bus heeft nu ook een plek voor onderdak bij het nieuwe pand.

Kledingbank Maxima is voor een breed publiek, iedereen met een minimum inkomen van 130% van het bijstandsniveau, kan bij Maxima terecht voor kleding. Zij moeten echter wel een verwijzing hebben, die door instanties als de Voedselbank of de Kredietbank is uitgeschreven. ‘De mensen die hier komen, hebben een heel beperkt inkomen, dan is het allerbelangrijkste dat ze gewoon een kachel, stroom, eten en drinken hebben, kleding schiet er dan vaak bij in’, aldus vrijwilliger Winnie Bakker. Volgens Winnie zijn de mensen ontzettend blij als ze nieuwe kleding hebben gekregen van Maxima: ‘Zij voelen zich heel fijn en groeien daar ook weer van, vandaar ook de naam Maxima; minima’s die zich op die manier maximaal kunnen ontwikkelen’.

Dinsdag 11 april als de kledingbank weer open gaat voor klanten,  kan er ook weer kleding aangebracht worden.

Deel naar jouw media!