Galerie ‘Beeldenkunst’ in Sappemeer

Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een eigen galerie. We praten met Teddy Stol, eigenaresse van galerie ‘Beeldenkunst’ aan de Kleinemeersterstraat in Sappemeer. Iedere vrijdagmiddag is de galerie geopend van 11.00-17.00 uur, bezoekers kunnen dan haar werken bekijken, haar eigen gemaakte kunststukken kopen of deelnemen aan workshops. In het voorjaar van 2023 vindt in de tuin achter de galerie weer een ‘Raku stook’ plaats.

Volgens Teddy Stol is de galerie een uit de hand gelopen hobby: ‘Ik wilde heel veel technieken uitproberen, keek veel om me heen, deed ideeën op en volgde verschillende cursussen; zo kwam er steeds meer bij’, vertelt ze. In Beeldenkunst zijn veel verschillende beelden, schilderijen en andere werken te bewonderen. De beelden zijn gevaardigd uit speksteen, mergel, kalksteen, beton, mozaïek, glas of klei. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op doek, paneel of papier. Ook is er grafisch werk.

Teddy Stol geeft op de woensdag-, vrijdag en/of zondagmiddagen verschillende soorten workshops. In een groep van maximaal zes personen worden er mooie creaties gemaakt en leert Teddy de deelnemers allerlei technieken aan. Aankomend voorjaar gaat er weer Raku stook plaatsvinden, een Japanse glazuurtechniek waarbij mooie kleuren en craquelé ontstaat. De werken van keramiek worden afgebakken in een vuurton, waarin het glazuur reageert op de vlammen en temperaturen. De ongeglazuurde delen worden zwart door de rook in de ton. ‘Je kan alles maken wat je wil, van borden of vazen, tot beelden van mensen’, aldus Teddy. Volgens haar is het altijd weer een spannend, maar bovenal leuk proces.

Wilt u ook een keer langskomen in galerie Beeldenkunst? Of wilt u deelnemen aan één van de workshops? Voor meer informatie en de contactgegevens om te reserveren, kunt u kijken op www.beeldenkunst.nl.

Deel naar jouw media!