Open dag Moestuin Nait Spitt’n

Vrijwilligers van het Maatschappelijk Activiteitencentrum (MAC) Muntendam hebben “Nait Spitt’n” tuin gestart en hadden op zaterdag 8 juli een open dag georganiseerd op het volkstuincomplex in Muntendam. Het doel van die open dag was dat mensen kennis konden maken met de diverse vormen van moestuinieren. Ook konden mensen de beleving ervaren wat het houden van een moestuin inhoud.

Het initiatief om een “Nait Spitt’n” tuin te starten is van Theo Wilbrink, moestuinhouder op het volkstuincomplex. Theo heeft het idee van Charles Dowding, een Engelse tuinman die de “No Dig Method” (tuinieren zonder graven) heeft ontwikkeld, hij heeft boeken, lezingen en cursussen geschreven en moedigt tuinders aan zich aan te passen aan de lokale bodemgesteldheid en gewassen.

‘De tuin is opgezet als een educatie en demonstratie tuin. Wij willen de mensen leren dat je zonder spitten en zonder het toepassen van chemische middelen, op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier kan tuinieren. Dat willen we hier graag met onze moestuinen uitdragen. Als je niet spit krijg je namelijk een betere microbioom en een beter bodemleven, wat bevorderlijk is voor de kwaliteit van de oogst.’ vertelt Theo

Het het Maatschappelijk Activiteitencentrum is een onderdeel van Stichting Kwartier Zorg en Welzijn.

 

 

 

 

Deel naar jouw media!