Open dag Woldwijckcentrum Hoogezand

Afgelopen zaterdag was er een open dag in het Woldwijckcentrum te Hoogezand. Daarnaast werd er op een feestelijk manier stilgestaan bij het 10-jarig jubileum van het centrum.

Er was van alles te doen, bezoekers konden sjoelen, naaien, kaarten en schilderen. Verder waren er ook sportactiviteiten, zoals dansen en darten. Voor de kinderen was er buiten een springkussen aanwezig.  ‘Eigenlijk is er veel meer te doen, dan alleen het bijwonen van activiteiten, als mensen vragen hebben kunnen ze ook gewoon komen’, aldus Wini Vos, sociaalbeheerder van het Wijkcentrum. Op de maandagmiddag is er een ‘koffie inloop’ van 14.00-16.00 uur, waarbij mensen ook langs kunnen komen, geeft Wini Vos aan.

Trudy Reinders was ook aanwezig bij de open dag, zij verzorgde de ‘gratis’ soep en gehaktballetjes voor de bezoekers: ‘Het leukste vind ik gewoon de mensen hier en dat ze bij mij langskomen om het eten te proeven. Dat vind ik gewoon erg leuk.’

Ook was er een schilderclub aanwezig tijdens de open dag. Zij komen elke dinsdagmorgen bij elkaar in het wijkcentrum om bezig te gaan met hun hobby. ‘Het is een hele gezellige groep, we zijn allemaal amateurs. De één is misschien wat beter dan de ander, maar daar gaat het helemaal niet om. We krijgen namelijk één keer in de twee weken les van iemand, die ons dan de fijne kneepjes van het vak leert,’ vertelt één van de leden van de schilderclub.

‘Het is gewoon erg gezellig hier; de mensen hebben heel veel plezier en dat vinden wij gewoon heel belangrijk,’ aldus Wini Vos.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl