School Hoogezand doet mee aan Verkeersplein Verkiezing

De Theo Thijssenschool in Hoogezand doet mee aan een verkiezing voor een verkeersplein op hun schoolplein. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd en iedereen kan stemmen op één van de 300 basisscholen die kans maken. In Groningen doen zestien scholen mee, waaronder de Theo Thijssenschool.

Op een verkeersplein kunnen kinderen oefenen met verkeerssituaties zoals oversteken, scherpe bochten, inhalen en rotondes. Leerkrachten van scholen met een verkeersplein noemen het een aanvulling op de theorie in de klas. Bijna 80 procent van de scholen gebruikt het verkeersplein dagelijks. Bij de helft van de scholen wordt het plein ook buiten schooltijd gebruikt door buurtkinderen.

De Theo Thijssenschool is enthousiast over de mogelijke winst. “Dit zou een geweldige kans zijn voor onze leerlingen om hun verkeersvaardigheden in een veilige omgeving te oefenen,” aldus directeur Henk Wieger Walburg. “We hopen dat veel mensen op ons stemmen, zodat we dit waardevolle leermiddel kunnen realiseren voor onze kinderen.”

Dit jaar zijn ruim 300 basisscholen genomineerd. Per provincie wint één school. De winnaars ontvangen een verkeersplein, een lespakket, een verkeerslicht en een fietsje. Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via de website van de ANWB.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl