Tactisch spelletje tijdens de NK Pampus Sprint

Zeilvereniging Zuidlaardermeer hield dit weekend het Nederlands Kampioenschap Pampus Sprint. In totaal deden er 14 deelnemers aan 17 wedstrijden mee. “Het is echt een tactisch spelletje. Je moet vanaf het begin meteen goed starten aangezien het een hele korte sprint is.” verklaart Jeroen de Groot, voorzitter van Zeilvereniging Zuidlaardermeer.

Voorzitter Jeroen de Groot uit Foxhol is in het verleden al twee keer kampioen geweest. Hij is onder de zeilers erg populair en wordt daarom ook vaak “Max Verstappen onder de zeilers” genoemd. Toch mocht hij deze keer niet met de winst naar huis. Daarentegen eindigden Thomas Allart en Bart La Grouw op de eerste plek. Dit is voor hun de vierde keer op rij dat ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Jeroen de Groot en Abel de Jong kwamen uiteindelijk op plaats twee. Erik van Eijk en Sybrand Koek eindigden vervolgens op de derde plaats.

“Het leuke aan het zeilen is dat het voor elke leeftijd is. Je ziet hele jonge mensen maar ook wat meer mensen op leeftijd. Het is echt een mooie community waarbij iedereen elkaar gelijk behandeld ongeacht de leeftijd of ervaring. Maar zodra de wedstrijdleider het startsein geeft, komt het competitiegevoel omhoog en gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet.” verklaart Gerard Vloothuis, die in het wedstrijdcomit√© van de vereniging zit.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl