Sporten bij Botje Zandgat

Op vrijdag 7 juli 2023 was er een sport- en spelletjes middag bij de zwembaai van Botje Zandgat in Zuidbroek. Deze activiteit is een initiatief van Sport en Bewegen Midden-Groningen en Kwartier Zorg en Welzijn.

“We proberen zoveel mogelijk jongeren binnen de gemeente te bereiken. Waarbij de sportcoaches van Midden-Groningen zich vooral richten op het fysiek bewegen, en wij als Kwartier Zorg en Welzijn ook op de mentale ontwikkeling van de kinderen. Wij organiseren bijvoorbeeld ook vaak een spelletjesmiddag of we gaan met de kinderen een film kijken.” Vertelt Joost Nijland, jongerenwerker bij Kwartier Zorg en Welzijn.

“Wij zijn momenteel ook veel gericht op de jongeren, waardoor de samenwerking met jongerenwerk een logische stap is. Wij proberen steeds vaker evenementen voor de jongeren te realiseren en dan proberen we dat op een mooie manier neer te zetten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de jongeren binnen onze gemeente zich genoeg ontwikkelen op verschillende vlakken, waarbij mijn doel vooral ligt bij het sporten.” Aldus Robin de Vries, sportcoach Midden Groningen.

Het Jongerencentrum Amovement heeft op de planning om vaker samen te werken met de Sportcoaches uit Midden-Groningen “Het is een leuke samenwerking, waarbij we allebei kunnen focussen op onze eigen doelen.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl